Leírás és Paraméterek
Zöld tea polifenolokkal
A zöld tea (Camellia sinensis) története több ezer évre nyúlik vissza Kínába. A legenda szerint i.e. 2737-ben Sen Nung kínai császár forró vízzel teli edényébe véletlenül hullott bele a tealevél, és így fedezte fel az ízletes, frissítő italt. Hamarosan népszerűvé vált az egész országban, és később a buddhista szerzetesek is elterjesztették Japánba.
A Tang-dinasztia idején (618-907) már mindennapos itallá vált Kínában. A teázás művészete ebben az időszakban virágzott, és különleges helyet kapott a kínai kultúrában. Japánban a 8. században vált népszerűvé különösen a zen buddhizmushoz kapcsolódó teaszertartások révén.
Az 1600-as években eljutott Európába is, ahol hamar elterjedt a nemesség körében. Ma már világszerte ismert és kedvelt ital, amelyet nemcsak frissítő italként, hanem gyógynövényként is nagyra becsülnek.
Miben más a zöld tea, mint a többi?
Ez a tea igen gazdag a polifenolnak nevezett növényi vegyületekben, mivel ezek az anyagok nem vesznek el belőle annak az erjedési folyamatnak a során, melyen a többi tea viszont átmegy. A zöldtea polifenoljai közül a legfontosabb az epigallokatekhin gallát, vagyis az EGCG.
Napi ajánlott mennyiség: 2 kapszula étkezés közben vagy ét-kezés után. A napi ajánlott mennyisé-get ne lépje túl!
Figyelmeztetés:A termék nem helyettesíti a ve-gyes étrendet, és az egészséges életmódot. Minőségét megőrzi a doboz olda-lán jelzett időpontig (nap/hó/év)
A doboz gyermekek elől gondo-san elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!
Tápanyagtartalom
