Leírás és Paraméterek
Adagolás: Napi ajánlott mennyiség 1 kapszula vízzel bevéve.
Az egészségvédő zöldtea
A világon sokkal többen fogyasztanak teát, mint bármilyen más italt, persze a víz kivételével. A zöldtea az ivóteák egyike, frissítőként már 5000 évvel ezelőtt is iszogatták a kínaiak. Manapság a zöldteát rendkívül hasznos szernek tartják.
A zöld tea igen gazdag a polifenolnak nevezett növényi vegyi anyagokban, ezek az anyagok azonban elvesznek annak az erjedési folyamatnak a során, amelyen a többi tea átmegy. A polifenolok oxidációgátlók, vagyis a tudomány mai ismeretei szerint a szervezet keresztül-kasul bebarangoló, és kíméletlenül pusztító szabad gyököket lebontó anyagok. A szabad gyökök ugyanis rendkívül instabilak, ráadásul energiáikat képesek a sejtfal zsírjaira átvinni, ezáltal megrongálni a sejtfalat és utat nyitni a betegségeknek. A korai öregedést és egyéb betegségek egész sorát szokták a szabad gyökök tevékenységével magyaráni. A zöldtea polifenoljai közül a legfontosabb az epigallokatekhin gallát, vagyis az EGCG. A kutatók kimutatták, hogy az EGCG hatásos oxidációgátló orvosság, sokkal hatásosabb, mint akár az E-, akár pedig a C-vitamin.