Miért annyira keresett a növényi fehérje?
Azért, mert manapság egyre többen határoznak úgy személyes vagy globális célból, hogy a vegetáriánus, esetleg a vegán étrend mellett kötnek ki. Utóbbinál ráadásul a TNT, vagyis a teljesértékű növényi táplálkozás valóban annyira tiszta, és minden mesterségestől mentes, hogy még egy kósza bolti zacskós chips sem fér bele azzal a mondókával, hogy de hát ez krumpli! A lényeg, hogy mind többen érzik úgy, hogy ezen irányzatok valamelyikéhez szeretnének csatlakozni, és hogyhogy nem ezen emberek között jócskán akadnak sportolók, akiknek nagyon nem mindegy, hogy miként is alakul a napi fehérjebevitel mennyisége, meg minősége.
Az egy fals, téves elgondolás, ami beégett a köztudatba, hogy a növényi alapú fehérjék nem olyan értékesek, mint az állati variációk. A valóságban minden olyan összetevővel rendelkeznek, ami fontos. Az ízesítésük ráadásként könnyedén megoldható, és a fogyasztásuk a napi rutin részébe pillanatok alatt beépíthető. A növényekből származó fehérjéket a szervezet sokkalta gyorsabban emészti meg, nem vacakol velük sokat, és az egész folyamat nem okoz fennakadásokat, hasi kellemetlenségeket, felpuffadást stb. Tehát még az érzékeny emésztőrendszerrel rendelkezőknek is ideális választás.
A növényi fehérje finom?
Ahogy fentebb már említettük, az ízesítés épp úgy megoldott, mint az állati alternatívák esetében, úgyhogy igen, teljes joggal kijelenthető, hogy finom.