HOZZÁVALÓK:
300 g alma
1 db tojás
1 evőkanál kókuszolaj
1 mokkáskanál vaníliaaroma
100 ml víz
100 g liszt
50 g fehérjepor (Ide kattintva érhető el)
1 csipet só
2 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
½ csomag sütőpor
100 g eritrit (vagy xilit)
100 g cukormentes csoki
50 g pekándió vagy dió
ELKÉSZÍTÉS:
1. Először is meghámozzuk és lereszeljük az almát egy tálba, majd hozzákeverjük a tojást, a kókuszolajat, a vaníliát és a vizet.
2. Egy másik edénybe kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a fehérjeport, a sót, a kakaót, a sütőport és az édesítőt.
3. Összekeverjük a két tál tartalmát. Ha túl száraznak tűnik a massza, teszünk még hozzá egy kis vizet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a keveréket.
4. Feldaraboljuk a csokit és a pekándiót, majd ízlés szerint megszórjuk vele a massza tetejét.
5. A 175 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütjük és a vége felé tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
Végül a kész brownie-t kivesszük, és kb. 30 percig hűlni hagyjuk.
Elkészítési idő: 60 perc